As part of this asset repositioning project, the ground floor cafe, business centre and amenities were completely redesigned.

The ground floor amenities blur the line between office and public space inviting you into a third space. The spaces flow directly from the building lobby with the border created by a kiosk like café. The third space is somewhere to stop in at on your way into the office or to escape to when you’re having a long day, the cafe was designed as a structure within a structure. Reminiscent of the ticket kiosks you might have encountered at the Domain Interchange tram stop, the kiosk is designed to be read in the round with service opportunities in all directions. With rounded corners and a deep reddy brown textured finish, it has hints of an art deco style.

The café seating area is characterised by a continuous run of banquette seating that draws a line between the café space and the business lounge. This fixed joinery element blends into the structure of the existing building and uses finishes that compliment those in the lobby in order to visually connect the ground floor. The curvaceous shape of the banquette seating introduces an organic language of soft flowing lines that pulls inspiration from the botanic gardens across the road.

The organic language continues in the business lounge, the space is imagined as an extended lounge room for the offices in the floors above. A combination of open casual seating and hire-able meeting rooms; the organisation of the open plan space is defined through material transitions in the floor and ceiling. Mirrored but offset outlines in an inset carpet and a suspended acoustic ceiling baffle delineate between central lounge and the surrounding circulation space.

Natural green tones are used throughout the space, a light green hue is present in the sheer curtains around the perimeter with stronger tones coming through in the ceiling baffle and the central carpeted zone. All the furniture pieces were sourced from Australian Designers utilising a eucalyptus green contrasted against warm ochre upholstery and natural timber tones.