William Inglis & Sons - Oaklands Junction - McCormack Property Services Pty Ltd
2313
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2313,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.3.1,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-web123,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

William Inglis & Sons – Oaklands Junction

About This Project

Architect:     McIldowie Partners
Project:         Construction Management Refurbishment
Address:       285 Oaklands Road, Oaklands Junction

The Brief

Australia’s largest and oldest bloodstock auctioneer William Inglis & Son Limited called on McCormack to deliver an extensive time-driven construction management and refurbishment project at their impressive Oaklands complex. Encompassing two overlapping stages, the project began with amenities, foyer and business centre design and refurbishment. The second stage saw an upgrade to Inglis’s world-class indoor sales auditorium, a commercial restaurant refurbishment and switchboard upgrade. Externally, a new Vergola was constructed, along with refurbishment of the stables. Inglis required the entire project to be delivered in time for their largest auction of the year – a huge task for everyone involved.

Our Solution

With multiple moving parts, McCormack’s relationship building, stakeholder coordination and project management expertise was integral in ensuring the handover date was met. Responsible for the entire construction management of the project, McCormack worked with architecture and interior design firm, Steve McIldowie Partners and Wrap Engineering to achieve an impressive end result.

Starting in the foyer, natural timber curved walls and a clean, spacious, streamlined design hint at what’s to come. The introduction of Baux panels in the auditorium works to manage the acoustics and also provides an intriguing aesthetic in the large space. The beautifully intricate designs of the panels and stunning curved timber walls together with luxurious carpet and feature lighting add a contemporary twist to the auditorium. Outdoors, the Vergola and generous deck ensure the space can be used in all weather. The addition of unique patterned tiles in the restaurant add a creative element to the overall design, and the modern stainless-steel kitchen ensures functionality where needed.

Arthur Inglis, William Inglis & Son Limited

“Now that we have operated our Melbourne Premier Yearling Sale at the refurbished Oaklands, I want to thank you and your team for the excellent team effort you have contributed to in such a large component. I know we did not set an easy timeframe for Stage 2 and that you struck some unpredicted challenges, but you managed to summon support from your key contractors keeping an eye at all times on the goal we had set you… It is clearly evident what a high-quality level has been able to be achieved. You have been open, communicative and cooperated with us, our project managers and the architects at all times…now is an appropriate time to commend and thank you and your team for your outstanding work.”

Category
Commercial, Construction Management, Our Work, REFURBISHMENT & FITOUT DELIVERY
Tags
New, Organic Shapes