Rialto Towers Management Office Fitout - McCormack Property Services Pty Ltd
522
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-522,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.3.1,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-web123,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Rialto Towers Management Office Fitout

About This Project

Rialto Towers, Melbourne

 

The Brief

This design and construct project required McCormack to deliver a high-end, polished result for the new Rialto Management office. It also included an amenities upgrade and a particularly challenging security control room that integrated all the latest technology in a completely self sufficient environment.

Our Solution

McCormack provided a modern management office environment with finishes befitting a premium grade building, complimented by state of the art control room fully automated and capable of self sufficient operation during times of crisis.

We overcame some particularly difficult challenges presented with converting this space from a previous data centre into comfortable office spaces, all in close proximity to the busy main plaza lobby environment.

Located in the podium of the Rialto South Tower, the new offices and control room for the Rialto management team are a marked change from the dark rabbit warren they previously inhabited. The fitout provides new offices, a boardroom, meeting and breakout spaces for the building management team, as well as a new security control room and amenities.
The irregular floor plate in the tower podium encouraged the shift from closed to open work space, creating an airy, light-filled space. No obvious traces of the space’s 1980s origin remain. The open plan office and social zones are located along the building facade, making the most of the full height glazing and natural light.

Inspiration for the design came as a fresh take on traditional parquetry. Pale oak spills over floors, extending up walls and over joinery. The lines of the oak twist and turn, much like the irregular floor plate; the entry space floorboards angle up where they meet the reception desk, continuing down to the floor behind, and up the wall beyond.

The white timber floors are offset by crisp black steel-framed glazing, New York loft-style, creating a calm, corporate environment. Marset Scotch Club pendants and Gubi Semi pendants provide feature lighting to the reception and meeting rooms respectively.

The oak flooring in the breakout space is carried through to the base of the upholstered bench seating and kitchen joinery. Splashes of cobalt blue and copper relieve the neutral palette.

Category
Commercial, DESIGN & CONSTRUCT, Our Work
Tags
New, Organic Shapes